Om jag nu ska blogga om illustration och sånt som inspirerar mej så måste jag ju berätta om serietecknaren Robert Crumb.
Robert Crumb är en udda karaktär och kanske får man ett hum om hur han blev den han är när man ser dokumentären om familjen Crumb (Crumb; weird sex, obesessions, comic books and all that jazz) av Terry Zwigoff...
Fritz the Cat & Mr. Natural är kändisar för många och det var väl så mr Crumb slog igenom, där nånstans i kalifornien, nån gång i mitten på 1960-talet. Sedan dess har han uppmuntrat och inspirerat många serietecknare som inte känner för att berätta om superhjältar.
Sedan ‘cartooniga’ Fritz & Mr Natural har Robert Crumb utveckat ett detaljerad och ‘realistiskt’ manér. Han ritar och berättar självbiografiskt, politiskt, sexfixerat, roligt och skruvat. Han har en spännande musik smak och ett stort intresse för jazz.
Kultgubben arbetar fortfarande aktivt och bor numera i Frankrike tillsammans med sin coola fru, Aline Kominsky som även hon är en intressant tecknare av alternativa serier.

janis joplin / robert crumb

janis joplin / robert crumb

mr natural / robert crumb

mr natural / robert crumb

Tagged with:
 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.