Konstnär, tecknare och formgivare.
Född, uppvuxen, bosatt och verksam i Halmstad.
Jag tecknar positiva framtidsberättelser och hjärnstormar för att visa på helhet hos idéer och begrepp. 
Jag ser en värld full av möjligheter. Jag tänker i bilder. 

Alla mina bilder har något gemensamt – svärtan i de tydliga, hårda linjerna, den smutsiga färgskalan, ett förenklat symbolspråk och upprepande mönster. Men jag har ändå väldigt olika utgångspunkt beroende på projektets karaktär. Illustratören Hanna jobbar skissande från kontoret i huvudet. Konstnären däremot arbetar från en punkt någonstans mellan hjärtat och magen med skvättande intiutiva penseldrag. Med inspiration från eklektisk folkkonst, gatukonst, sägner och ritualer skapar jag det som tränger på och behöver komma ut.

En passionerad idealist och omställare. Samhället är under radikal förändring – vårt ekonomiska system och jordens ekologiska system är inte kompatibla. Klimatförändringar, oljeberoendet och tillväxtdrömmen är alla symptom på ett sätt att se på världen. Dessa kriser leder till en omställning som vi har möjlighet att sätta formen för, så vi kan landa mjukt på andra sidan.
Jag har länge varit aktiv inom omställningsrörelsen: Grundidéen i Omställningsrörelsen (Transition Network) är stärkt resiliens i lokalsamhället genom lokal självförsörjning. Globalt har nätverket samlat massor av positiva, praktiska exempel på hur man kan ställa om  matproduktion, energiförbrukning och ekonomiska system men även hur man ställer om till ledarskap utan hirearki, individuell omställning samt samhällsstrukturer och sociala mönster i stort! Vilka föreställningar styr vår världsbild? Varför skapar vi en självdestruktiv värld? Som konstnär undrar jag: Vad kan jag göra åt de här utmaningarna med mina verktyg? Hur kan man med kultur skapa en framtidsvision som vi gemensamt vill sträva emot? Vilket ansvar har vi kulturskapare att skapa en ny berättelse som inte är baserad på girighet och rädsla? Vad är hållbar kultur? Är det alldeles tokigt att tro att kultur kan förändra världen?
Jag har varit omställningsansvarig styrelsemedlem i Länsbygderådet/Hela Sverige Ska Leva – Halland under några år. Jag var också med om att starta en ny nationell förening – Omställningsnätverket.  Numera är jag aktiv i ett litet lokalt omställningsinitiativ. Jag hoppas att jag kan inspirera till handling!

Exempel på uppdrag
Gestaltningsuppdrag -måleri, skulptur/objekt, teckning.
Illustration, typografi och grafisk formgivning.
Projektledare/rådgivare inom konst, hantverk, omställning och hållbar kultur.
Workshops – till exempel textilt återbruk, fritt broderi, tusch, modern akvarell och väggmålning.

Mera
Nästan varje dag på instagram <3

Dramalog & medlem i BUS, KRO och Konstliv Halland

Portfolio – konst, i pdf-format.
Portfolio – grafisk form och illustration, i PDF-format.
CV i pdf-format

Min verkstad finns på Rektorsexpeditionen
Ateljébesök för alla åldrar kan bokas året om.

Kontakt
hanna.hallen(snabela)gmail(punkt)com

hanna-2016

In English
Draftswoman:
Finding wholeness of social conditions and ideas, summarizing statements and emotions.
A consistent line keep growing bigger. Dirty colours, symbols and repetitive patterns are reoccurring elements in the images.
Inspiration from eclectic folk art, myths and rituals.
Ink on paper, paint on canvas and walls when possible. Threads, textiles and recycled materials.
Halmstad, Sweden.

Inför min medverkan i publikationen Applåd blev jag fotograferad av Anders Andersson.