Under höstterminen 2017 och vårterminen 2018 har jag fortsatt med skapande skola och besökt F-3 klasser i Halmstad kommun.
De får uppgiften ‘självporträtt som superhjälte’. Det är ett väldigt snabbt sätt att lära känna många människor. Vad är du bäst på? För vem är du en hjälte?
Jag visar hur jag arbetar med stora pappersark (ca A2), flytande akvarellfärg och supersvart flytande tusch. Ibland är det är en utmaning att få dem att inte fastna i detaljerna och faktiskt fylla arken med sej själva. Ofta börjar lektionerna i ett fokuserat lugn under idé- och skissprocessen. När färgerna, vattnet och penslarna kommer fram blir det lite mer liv och oftast positiva överraskningar. För att vara ett så kladdigt och lätt fläckande material är jag imponerad vilken ordning de håller. Oftast är det bara jag som kladdar ner mej.
Jag är inte van att göra samma sak särskilt länge. Men det är väldigt lärorikt för mej att upprepa samma workshop så många gånger. Jag fokuserar på att koka ner budskapet så tydligt och enkelt jag bara kan. Varje gång blir lektionen lite bättre.
När lektionen är slut brukar jag fråga om deltagarna lärt sej något. För ett par veckor sedan svarade ett barn att hon lärt sej att ‘allt behöver inte vara perfekt’.  Då kände jag att jag verkligen är på rätt spår!

Tagged with:
 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.