träd

Under september månad har jag blivit inbjuden att sprida ut mej på lilla butiken HAD på Brogatan i Halmstad. Jag är alltså månadens konstnär och blev tillfrågad av Anna Froio att specifikt visa verk riktade till barn.
Finns det speciell konst för barn? Nja, men kanske finns det bilder som passar bättre i barnrum än andra? Min femåring, som inte gillar läskigheter, uppskattar bilder med blommor & djur. Jag tog fasta på naturnärheten i de idéerna. Stadsbarn klättrar så klart även de gärna i träd, men kanske är inte alltid den trolska tystnaden i skogen en del av vardagen för alla. Jag har försökt skapa bilder som kan inspirera till samtal och strapatser. Bilder som kanske vill trigga sagor och berättelser (i motsats till illustrationer av redan berättade sagor).

Anna har under de senaste åren arbetat hårt för att erbjuda lokalproducerade bilder och hantverk. Varierat och folkligt till överkomliga priser. Fina Anna har ett personligt förhållande till både konstnärer och kunder. Man får alltid en trevlig stund, kanske blir man till och med presenterad för nån annan glad konstnärssjäl.

 

Halmstad art & design
öppet: tis-fre 12.00-18.00, lör 12.00-15.00
Välkomna förbi!
vilande nissemåne

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.